کنگره
روز اول کنگره ی بین المللی وانا
سومین کنگره بین المللی وانا در ارومیه آغاز به کار کرد
بیست وهفتم اردیبهشت ماه سال جاری سومین کنگره بین المللی وانا در ارومیه آغاز به کار کرد.
دکتر محمد امین ولی زاد،رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان در مراسم افتتاحیه این کنگره گفت: یکی از معظلاتی که کشورما و بسیاری از کشورهای دیگر با آن رو به رو هستند مساله پیری جمعیت است که خوشبختانه تشویق به فرزند آوری و افزایش جمعیت در کشور ما بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه با پیشرفت های صورت گرفته در حوزه ناباروری و با توجه به اینکه ۱۵ درصد از زوج های کشور نابارور هستند برگزاری چنین کنگره هایی موجب پیشرفت در این حوزه می شود.
دکتر ولی زاد اضافه کرد: باروری و درمان ناباروری یکی از بخش هایی است که باید سرمایه گذاری در آن صورت گیرد .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز داشت: امید است در این کنگره با معرفی متدهای جدید باروری از قبیل باروری در بیماران سرطانی شاهد بهبودنتایج ناباروری در حوزه پزشکی باشیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون دو مرکز سطح سه درمان ناباروری در ارومیه موجود است خاطرنشان کرد: بیمارستان کوثر و مرکز تخصصی دکتر تیزرو از جمله این مراکز هستند و به زودی مجوز مرکز ناباروری در بیمارستان میلاد نیز اخذ می شود وعلاوه براین دو مرکز ناباروری سطح دو در شهرهای خوی و میاندوآب درحال فعالیت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان اظهار کرد: ارومیه خواستگاه اولین خانه بهداشت، اولین دانشکده طب نوین و اولین بیمارستان به شیوه نوین و اولین آموزشگاه پرستاری است.
دکتر احمد وثوق دبیر علمی کنگره ادامه داد: در این کنگره بر مبحث درمان ناباروری تاکید زیادی شده و تلاش ما بررسی پیامدهای ناباروری است.
وی افرود: گروه های تخصصی و علمی که نقش موثری در بحث درمان ناباروری دارند در این کنگره شرکت می کنند.
دکترحسن مسلمی نایینی رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: کنگره بین المللی وانا باعث شد تا شبکه ای متشکل از غرب آسیا تا شمال افریقا جهت درمان ناباروری شکل بگیرد.
وی برلزوم شبکه ای کردن کارها تاکید کرد وگفت: کشورهای توسعه یافته همواره کارهای خود را به صورت شبکه ای انجام می دهند و این کشورها نسبت به سایر کشورها بیشتر با مشکلات ناباروری دست و پنجه نرم می کنند.
حجت الاسلام دکتر اسم حسینی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان گفت:مدل های مختلفی برای توسعه وجود دارد که مدل ارائه شده توسط اسلام مدنظر ما است.
وی ادامه داد: منظور از باروری تربیت انسان هایی که در مسیر الهی گام بر می دارند و شخصیت و تمامی اقدامات آن ها مورد تایید اسلام است.
دکتر رضا ابراهیمی معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی گفت: قبل از انقلاب کشور جایگاه مناسبی در حوزه علم نداشت و امروزه و به لطف انقلاب، کشور رتبه پانزدهم جهان و اول منطقه دراین بخش را به خود اختصاص داده است.
وی افرود: امروزه اقدامات خوبی درحوزه ناباروری در کشور و استان انجام شده و دولت با پرداخت ۹۰ درصد از از هزینه های ناباروری از زوج های نابارور حمایت می کند.
فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۳ سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ کردند و در مجلس یازدهم قانون ۷۳ مادهای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصویب شد که رهبر معظم انقلاب از این قانون به عنوان قانون حیاتی، لازم الاجرا و راهبردی نام بردند.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب در مورد توجه به مرجعیت علمی بر دو مورد تاکید کردند که پیشتازی دراین بخش در دنیا و حل مسائل مهم ملی و منطقه ای از این طریق از جمله آن است.
دکتر محمد بیگی بیان کرد: مجلس قوانین خوبی در بخش حمایت از ناباروری از قبیل حمایت از شرکت های دانش بنیان فعال در این حوزه و تجاری سازی ایده ها در این بخش است.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۹۹ تصویب شده که ۷ ماده از آن درمورد زوج های نابارور است و بعد از تصویب این قانون دولت تمام تلاش خود را برای حل این معظل به کار گرفت.
دکتر فاطمه محمد بیگی از اختصاص ۵ درصد از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه ناباروری خبر داد وگفت: علاوه براین ۱۰درصد از بودجه بودجه طرح های جهاد دانشگاهی نیز به شرکت های دانش بنیان در این حوزه اختصاص می یابد.
گفتنی است سومین کنگره بین المللی وانا ( کشورهای غرب آسیا و شما آفریقا ) توسط دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و پژوهشگاه رویان از 27 تا 28 اردیبهشت سالجاری در ارومیه برگزار می شود .